Een bolletje wol hier…

…een bolletje wol daar. Van garen heb je nooit genoeg en daar zal geen enkele haakster of breister met me over in discussie gaan. En als het om haken gaat heb ik eigenlijk drie passies, bestaande uit: het haken zelf, het verzamelen van haakboeken en het vergaren van… garen! Hoe meer soorten, kleuren en maten hoe beter. Ik smul ervan als een kind in een snoepwinkel. En hoewel de kast nog uitpuilt van de keuze ben ik toch van mening dat er weer snel nieuw bij mag komen 🙂

Met welk garen werk jij het liefst? Is het acryl of toch liever ‘echte’ wol. Of ga je eerder voor een luchtig katoen of katoen/acryl blend? Bij mij is het meestal afhankelijk van het project waar ik aan werk. Maar vooral de laatste tijd merk ik dat ik een voorkeur heb ontwikkeld voor een acryl/kantoen variant. Scheepjes softfun of Alara van Iceyarns zijn hier een mooi voorbeeld van. En ik wordt met name blij wanneer ik knuffeltjes haak met dit materiaal. De matte uitstraling zorgt voor een natuurlijk resultaat. En doordat het wat robuuster is dan 100% katoen zoals Catania of Catona, valt het knuffeltje ook net wat groter uit.

Helaas stijgt de prijs van het garen (net als alles) op het moment enorm. En dat maakt het voor een hobbyist er niet aantrekkelijker op om zelf een trui te breien, terwijl je er in de winkel één kunt kopen die waarschijnlijk de helft kost van het garen wat je moet aanschaffen als je er zelf een wilt maken. Dat is wel erg jammer, want dat maakt het ook moeilijk om spulletjes te maken en die vervolgens nog voor een redelijke prijs te kunnen verkopen. Om er op z’n minst de kosten uit te kunnen halen.

Enfin, ik mag niet klagen. Want hoewel mijn voorraad er al lang niet meer zo strak en gevuld uitziet als op de foto hierboven, ik kom zeker niets te kort. En bij iedere gelegenheid, verjaardag, moederdag of wat voor feestje er ook te vieren valt, prijkt de wens voor aanvulling van de tekorten altijd bovenaan mijn lijstje en wordt daar bijna altijd wel gehoor aan gegeven 🙂

Hoogstens blijft een werkje eens wat langer liggen, omdat nou net dat wolletje op is en ik niet direct naar de winkel snel om aan te vullen. Andersom wordt je soms extra creatief om met een ander kleurtje of garen aan de slag te gaan dan dat je normaal zou doen en dat leidt soms tot de leukste resultaten.

Creativiteit ladies! Dat is waar het om draait in deze barre tijden en dat heeft iedereen in zich. Dus struin nog maar eens een keertje extra door je voorraden, die manden en tasjes waar je al jaren niet naar hebt omgekeken. Die dozen onder een laag stof en patronen die onderop de stapel liggen. En voor je het weet tover je ineens een fantastisch project uit de naald. Mooie bijkomstigheid; het ruimt ook nog eens lekker op!

-x- Cyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.