Nieuw huis voor Dickens muis

Het was een hele toer, dit prachtige muizenstel. Diep respect voor Antoinette, die de patronen voor deze schatjes heeft geschreven. Ik was ze al eens eerder tegengekomen op het www, maar had me er nog niet eerder toe laten verleiden dit stelletje te haken.
Totdat ik vorig jaar het verzoek kreeg om ze voor iemand te maken.
Als iemand me zoiets vraagt is mijn eerste reactie nog altijd: wat een eer!

Ik ben me gaan verdiepen in dit stelletje en hun prachtige patronen en kwam er al snel achter dat de patronen niet zomaar meer te verkrijgen zijn. Op de website van de maakster van de patronen (inmiddels is de site uit de lucht) las ik terug dat zij de patronen (kosteloos) beschikbaar stelde, maar dat deze vervolgens door iemand anders zijn gebruikt om een boek van uit te geven.

Ik wil hier verder niet over oordelen, want ik ken de details niet. Maar vind het eeuwig zonde dat hierdoor de patronen niet meer te verkrijgen zijn en deze mooie muisjes niet meer door menig haakhand in elkaar kunnen worden gehaakt.

Gelukkig had mijn ‘opdrachtgeefster’ de patronen al jaren hiervoor weten te bemachtigen, het lukte haar alleen niet om ze zelf te maken. Vandaar haar vraag aan mij en natuurlijk kon ik het niet laten om in de haaknaald te klimmen.

Ik heb genoten van de patronen; het was overduidelijk dat ze met zorg en liefde zijn geschreven. Maar het was ook een worsteling. Het koste me maar liefst ruim een jaar om alles schatjes, inclusief kerstboom in elkaar te haken. Zoveel losse onderdeeltjes…pootjes, oortjes, voetjes, staartjes, jasjes… inie-minie oogjes die je vast moest prutsen in de kopjes. En dan alles in elkaar zetten… draadjes wegwerken.

Soms zat ik in een goede flow en had ik met een paar weken weer een heel stel ledemaatjes en onderdeeltjes klaar liggen om aan elkaar te bevestigen. Maar op andere moment was het werk met toch echt even iets te priegelig en stond het mandje met katoentjes en toebehoren een tijd lang roerloos in een hoekje.

Maar ongeveer een maand geleden was het zo ver en zette ik het laatste muisje in elkaar.

En dan staat er opeens een prachtig stel muizen op de kast, je aan te staren met hun kraaloogjes… tja… dan wordt het ook nog eens best een beetje moeilijk om afscheid van ze te nemen 😉

Maar ik weet dat ze goed terecht komen bij hun eigenaresse. En dus werden ze al snel opgehaald om te verhuizen naar hun nieuwe adres. Bedankt voor deze prachtige ervaring en om een tijdje door te hebben mogen brengen met deze vriendjes. Wie weet ga ik het stel ooit nog eens haken voor mezelf 🙂

-x- Cyn

Zin in een avondje (leren) haken?

Kijk vlug op de workshop pagina om te zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn voor de workshops op vrijdag 2 en 9 november.

9 gedachten over “Nieuw huis voor Dickens muis

 1. Hi! Ik ben voor mijn moeder op zoek naar deze patronen. Ze houdt ontzettend van haken en zou heel graag de dickens muizen willen haken deze winter. Zou je heel misschien de patronen willen delen zodat ik ze aan mijn moeder kan geven? Daar zou ze heel blij van worden 😊
  Groetjes, Marjolein

  • Hallo Marjolein,

   Ik mag de patronen helaas niet delen. Ik krijg deze vraag regelmatig en heb begrepen dat de patronen soms op marktplaats verschijnen dus dat zou je in de gaten kunnen houden. Het spijt me heel erg, maar door het delen van de patronen zou ik de maakster ervan onrecht aandoen en dat wil ik absoluut niet.

   Groetjes,
   Cynthia

  • Hallo Nelly,

   Ik heb zelf een plaatje van een bladmuziek opgezocht en geprint op gelig papier. Daarvan heb ik een boekje gevouwen en deze in het gehaakte lapje geplakt. Als het goed is vind je in het patroon wel een beschrijving hoe je de kaft van het boekje kunt haken?
   Ik heb zelf de patronen niet bij de hand, omdat we middenin een verhuizing zitten, dus kan het helaas niet controleren.
   Ik meen dat het een rijtje lossen was (ongeveer 8 schat ik zo) en dan net zo lang heen en weer haken tot je een lapje hebt wat in verhouding staat met de muis.

   Ik hoop dat het zo lukt. Succes!

 2. Hi,
  Kunt u mij misschien vertellen hoeveel bollen ik van alles nodig heb om het hele gezelschap te maken? Hoeveel gram of bollen zie ik helaas niet staan in het patroon. Ik hoop dat u mij hiermee kan helpen.

  • Hallo Fanny,

   Ik heb dit helaas niet bijgehouden dus kan er niet mee helpen. Het ligt ook een beetje aan welk garen je gebruikt.

   Groetjes, Cynthia

 3. Hoi Cynthia, snap heel goed dat je niet de patronen zo maar gratis kan delen maar kan je me wel vertellen waar ik ze kan vinden om ze te kopen?

  Groet Nicolette

  • Hoi Nicolette,

   De website van de persoon die de patronen heeft gemaakt bestaat niet meer helaas. Ik heb wel eens vernomen dat de patronen soms via marktplaats worden aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.