Een nieuwe voorraad kraampakketjes

Omdat het soms lastig kiezen is uit kleurtjes en knuffeltjes, stelde ik een tijdje geleden een aantal voorbeeld kraampakketjes samen en plaatste deze in de webshop. Dit liep zo goed dat ik de voorraad heb aangevuld en uitgebreid. Ben je op zoek naar een kraampakket en vind je het moeilijk om zelf de spulletjes bij elkaar te kiezen? Kijk dan eens in de webshop onder kraampakket compleet. Uiteraard kan zelf samenstellen natuurlijk ook nog steeds en vind je niets in de webshop wat aansluit bij jouw ideeën, stuur me dan een mailtje met kleur en thema dan ga ik voor je aan de slag.

Van alles wat ik maak vind ik het samenstellen van kraampakketjes misschien wel het leukste. Als ik een berichtje ontvang met: hey Cyn! Heb je nog wat leuks voor een jongetje/meisje voor een eurootje of….?
Het liefst duik in dan direct mijn voorraad in. Spulletjes bij elkaar scharrelen, fotootje maken: is dit wat je zoekt? En dan aan de slag.


Er komt best wat bij kijken, maar dat vind ik juist leuk. Eerst achter de laptop om de borduurbestanden gereed te maken. Ik doe altijd mijn best om een lettertype te vinden wat past bij de naam van de kleine. De bestanden gaan op een stik en dan kies ik de kleur van het borduurgaren. Alle badstof spulletjes moeten vervolgens voorzien worden van vlieseline om er op te kunnen borduren. Hiervoor gebruik ik strijkvlieseline en water oplosbare vlieseline.

Eén voor één worden de spulletjes voorzien van de naam met behulp van mijn borduurmachine. Hierna verwijder ik het vlies en werk de draadjes af. Liefst nog even wassen en strijken als daar tijd voor is en dan mag ik het pakketje samenstellen. Soms moet er nog een hartjes hanger bij gemaakt worden. En voeg ik een kaartje en wasvoorschrift toe.

Het inpakken is het allerleukst maar vaak ook een uitdaging. Hoe leg je alles op zo neer dat het er samen ook nog eens mooi en leuk uit ziet? Uiteindelijk ben ik altijd trots op het pakketje wat voor me staat.

Onlangs heb ik mijn voorraadje weer lekker aangevuld met nieuwe kleurtjes badstof spulletjes en een aantal knuffels gehaakt. Deze zijn allemaal als los artikel te bestellen in de webshop.