Happy Hippopotamus

IMG_0776 Een flinke klus zo’n Nijlpaard in elkaar flansen. Maar ben opnieuw superblij met het resultaat. Het is nu de tweede keer dat ik dit patroon heb gemaakt. En er gaat vast nog wel een derde bijkomen.

 

Haakte ik de happy hippopotamus de vorige keer nog met acryl garen, deze keer koos ik voor phildar coton 3. Ik haak graag met dit katoen. Er is een gigantisch scala aan kleuren beschikbaar. Onlangs zijn daar weer een flink aantal kleuren aan toegevoegd. Phil coton 3 is ook nog eens goed te combineren met Catania.

 

IMG_5631

Hoewel in het project wordt beschreven hoe je de lapjes al tijdens het project aan elkaar kunt haken, geef ik er toch de voorkeur aan om eerst alle lapjes te maken en daarna de hippo pas in elkaar te zetten. Dat komt ten eerste, omdat ik het eindresultaat mooier vindt en ten tweede omdat het voor mij ‘makkelijker’ werkt. Nu kan ik lekker productiehaken zonder al te veel hoeven na te denken. Het denkwerk komt dan pas wanneer ik de stukjes met elkaar moet verbinden. Ook dan pas komt de instructie op tafel waar welk lapje bevestigd moet worden.

Tja, het kost wel wat tijd, maar is meer dan de moeite waard om aan het eind dit mooie, vrolijke vriendje aan de collectie toe te voegen.

O ja, alle informatie over garen gebruik en dergelijke zijn gebaseerd om mijn eigen bevindingen en mening. Ik ben niet gevraagd om dit stuk te schrijven, maar dit is puur vanuit eigen gedachte en ervaring. Het kan dus maar zo zijn dat je zelf een hele andere werkwijze of garen veel prettiger vindt

IMG_5640

Het patroon voor deze leuke Happy Hippopotamus is afkomstig van Heidi Bears en kun je (onder andere) bestellen via Ravelry.com. Je moet hiervoor wel even een gratis account aanmaken.

2 gedachten over “Happy Hippopotamus

 1. Superleuk die Happy Hippopotamus! Ik heb het patroon al een hele tijd geleden besteld en wil er nu toch gauw mee beginnen.
  Kun je me vertellen hoeveel bolletjes katoen je van elke kleur gebruikt hebt?

  • Hoi Astrid!

   Ik weet helaas niet meer hoeveel bolletjes ik heb gebruikt. Er gaan er best wat in. Ik heb Hippo gehaakt met Phildar Katoen. Wel een goede tip om de volgende keer bij te houden hoeveel bolletjes erin gaan. Dan zal ik het ook vermelden op de website.

   Succes met het haken van de Hippo!
   Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

   Groetjes,
   Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.