How time flies by

Wat is de tijd voorbij gevlogen en wat is er een hoop gebeurd. Toen we ons huis begin zomer 2019 verkochten, hadden we er geen idee van wat ons te wachten stond. Dat het zo’n tijd zou duren, voordat we een ander huis vonden. En van Corona hadden we nog nooit gehoord. Nu bijna 2 jaar verder kijken we terug op deze bewogen tijd. Het heeft ons een hoop geleerd en gebracht tot wie en waar we nu zijn. In onze prachtige boerderij in Hengelo Gelderland is onze droom werkelijkheid geworden.

Hoewel ik het liefst gewoon weer lekker ga vertellen over al mijn haaksels en maaksels, kan ik het niet laten om jullie toch een klein beetje mee te nemen in de reis die wij de afgelopen twee jaar hebben gemaakt.

Zoals gezegd verkochten we ons Apeldoornse huis in juni 2019. Na de zomervakantie zou de sleuteloverdracht plaatsvinden en, omdat we nog geen ander huis hadden verhuisden we tijdens die vakantie naar onze caravan seizoensplaats. In de stille hoop dat we voor einde jaar wel iets anders zouden vinden.

Helaas pindakaas! Het seizoen was voorbij, maar nog geen huis en dus verhuisden we opnieuw naar een chalet op dezelfde camping. Dit in overleg met de campingeigenaar en na een gedoogvergunning te hebben verkregen van de gemeente. De dagen gingen voorbij. Huis na huis werd bezocht. Soms was het niets, soms deden we een bod, maar het mocht maar niet lukken. Het was een pittige tijd om met z’n vijven en onze roedel huisdieren in het kleine huisje te wonen, maar we hebben er ook een hoop van geleerd en kijken er nu al weer met plezier op terug. Wandelingen door het bos en de mooie omgeving, leven met veel minder luxe en minder spullen waardoor je zoveel waardering krijgt voor de kleine dingen. Het klinkt cliché, maar geloof me… als je meer dan een jaar je was moet doen in een kampeer wasmachientje… ik ben nog iedere keer als ik nu een wasje draai dankbaar dat, dat weer in een normale machine kan 😉

Eén luxe kon ik niet opgeven en dat was haken en hobby’en 😁. Ookal was er dan geen ruimte voor mega wolvoorraden of mijn naai- en boruurmachines, gehaakt werd er!

Na de kerst kwam het voorjaar. Ons twaalfeneenhalfjarig huwelijk vierden we in Euro Disney en daarna moesten we het chalet verlaten en stond een terugkeer naar de caravan voor de deur en Corona op de stoep. Onze caravan veranderde niet alleen in ons huis, maar ook onze werkplek, school en kinderdagverblijf. Ondertussen bleven we lachen, haken en natuurlijk huizen bekijken!

En jawel, toen kwam de gelukstreffer. Vonden we dit prachtige stekkie, onze droom. De boerderij waar we al zo lang naar zochten. Eind juni kregen we de sleutel en is het klussen begonnen. We reisden nog dagelijks van de camping naar het huis, maar eind augustus was er al zo’n grote slag gemaakt dat we vanaf dat moment konden blijven slapen in het huis.

Ik vertel het allemaal in een notendop, maar dat is het natuurlijk niet geweest. Het was een pittige tijd met ups and downs. Veel (ellendige) details laat ik achterwege. Maar alles heeft ons gebracht waar we nu zijn. Niet te vergeten al die mooie mensen om ons heen die ons door die periode hebben geholpen. Met het klussen in ons huis en de gezelligheid en afleiding op de camping. Ben trots op mijn gezin; hoe onze kids zich door deze tijd hebben geslagen, het nu doen op hun nieuwe school en in deze nieuwe omgeving. Hoe Edwin altijd maar nuchter blijft en hier als een malle aan het klussen is gegaan en nu al weer druk in de weer is om van de tuin een plaatje te maken. Trots op waar we nu staan.

En nu eindelijk die link naar die hobby dan maar? Nou… daar heeft het klussen wel aan bijgedragen. Want vlak voor de kerst was mijn hobby kamertje een feit!

Er moest veel aan deze kamer gebeuren om hem zo te krijgen. En toen het eenmaal af was, ben ik nog vijf dagen bezig geweest om (met tranen van blijdschap in de ogen) mijn spulletjes uit te pakken en in te ruimen, wolletjes te voelen, knuffelen, sorteren. Feest der herkenning om alles weer uit dozen te halen. En man wat brengt zo’n kast met snoepjes toch een hoop inspiratie. En óf die (krea)kronkel dan weer op volle toeren gaat draaien!

Feit blijft: mijn gezin komt op één. Daarnaast werk ik en start binnenkort zelfs in een nieuwe functie. Keuvelen met de huisdieren en in en om het huis vind ik heerlijk, maar in die overige uurtjes nestel ik mij het liefst in mijn stoel bij de haard om mooie spulletjes te freubelen. Ik mocht al weer wat mooie kraampakketjes maken en op Insta, facebook en in de webshop ben ik ook lekker aan de gang.

Als je naar inspiratie of iets leuks op zoek bent, weet je me te vinden!

Rest mij alleen nog maar te zeggen:
Kijk om je heen en geniet! Er zit een schat aan geluk, zelfs in de kleinste dingen die je ziet.

-X- Cyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.