Lalylala

Kennen jullie de patronen van Lydia Tresselt? Haar naam zegt je misschien niets. Maar als ik het over lalylala heb, dan gaat er ongetwijfeld bij de meeste haaksters die bekend zijn met het haken van amigurumi patronen wel een belletje rinkelen.
Als je op slag verliefd wilt worden, moet je maar eens kijken op de website lalylala.com.

Heb je alle die karaktertjes gezien? En vind je ze niet geweldig? Je zult begrijpen dat ik als haakfanaat al vrij vlot overstag was en wist dat ik ook zo’n lalylala moest haken. Het duurde wel even voordat ik overging tot de aankoop van een patroon. Ik wist gewoon van narigheid niet welke ik moest kiezen. Ze zijn allemaal té tof als je het mij vraagt. Uiteindelijk ben ik gezwicht voor Kira Kangeroo, Lupo Lamb en Sepp Seahorse. Oh ja, en ik kocht ook nog de patronen het setje 4 seasons – summer. Haha :), inderdaad… ik kon echt niet kiezen.

Naald en draad waren zo gepakt. Kira staat al een paar maanden met haar kleintje in de buidel te stralen in mijn haakhoekje in de woonkamer. Alleen het bloggen liet lange tijd op zich wachten. Maar hier is ze dan.

Ik haakte Kira met Phildar coton 3 op haaknaald 2,5. En voor de sjaal kon ik ook weer eens mijn brei ‘skills’ in praktijk brengen. Ja, ja… ik kan ook breien… ahum… Recht en averechts, maar meer moet je me ook niet vragen :). Gelukkig ging het me toch best aardig af en binnen mum van tijd stond Kira hier dus te stralen. Oortjes niet meegeteld, werd ze uiteindelijk zo’n 33,5 cm lang. Werkelijk, naast Miss Kitty the Cat (volgens mij heb nog nooit over haar geblogd, slechts een facebookberichtje op mijn pagina geschreven) vind ik dit toch wel de mooiste amigurumi die ik tot nog toe heb gemaakt.

Op de site van Lydia, vond ik ook nog een gratis ‘mod’ van Rita Rabbit. Om Rita te maken, gebruik je de basis van een willekeurig patroon (in mijn geval dus die van Kira) en vervolgens met de instructies uit de ‘mod’ doe je aanpassingen, waardoor Rita ontstaat.
Toen ik haar zag met die prachtige roos op haar buik was het liefde op het eerste gezicht. Omdat borduren ook altijd een passie van is geweest, maar ik daar nu niet meer zo veel mee doe, leek het me de uitgelezen kans om ook deze draad weer es op te pakken. Het resultaat mag er zijn al zeg ik het zelf.

Ik wilde uitproberen wat het resultaat zou als ik Rita niet met een ander garen zou maken. In dit geval Alara van Yarn-Paradise. Zoals jullie weten heb ik dit garen ook gebruikt voor de ‘last dance by the sea’ deken (kijk hier voor mijn blog hierover) en ben ik er sinds dat moment dol op.
Ik haakte Rita op haaknaald nr. 3 en ze werd uiteindelijk zo’n 40 cm lang. Vervolgens borduurde ik met zelf uitgekozen kleuren borduurgaren de roos op haar buik.

Een ontzettend leuk werkje, maar wel even goed kijken. Het is even wat anders dan borduren op doek met allemaal recht toe, recht aan vierkantjes. Door de meerderingen en minderingen in het haakpatroon moet je het borduurpatroon af en toe iets naar je hand zetten.

Net als bij Kira ben ik ook ontzettend blij met het eindresultaat van Rita. Ze hebben allebei hun eigen karakter, zoals je kunt lezen op lalylala.com. Maar ook het garen draagt bij aan de persoonlijkheid die ze hebben gekregen.

En nu is het slechts nog kiezen wie ik als volgende ga haken. Wordt het Sepp of toch Lupo? Zeg eens… waar gaat jou voorkeur naar uit?

-x-

en tot snel maar waar!

 

(Ook een lalylala patroon kopen? In de etsy webshop van Lydia staan ze allemaal.
En op (onder andere) bol.com koop je het boek ‘Beetles Bugs and Butterflies‘ wat onlangs is uitgekomen (let op! Het boek is er nu alleen nog in het Engels.))

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.