Lief vestje

In mijn vorige blog vertelde ik jullie al dat ik met nog een project bezig was uit het boek ‘haken en kleur – buiten’ van Saskia Laan en Claire Boeter.

IMG_8578

Het is een leuk en inspirerend boek en het thema ‘buiten’ doet het bij mij maar al te goed met dit sprankelende weer.

Al bladerend door het boek, kwam ik het project ‘lief vestje’ tegen. Dit vestje sprak me zo aan, dat ik het niet kon laten om er meteen mee te beginnen.

Ik had toevallig nog een bolletje liggen van het garen wat Saskia en Claire hebben gebruikt voor het vestje. Maar toch besloot ik uiteindelijk om een ander wolletje uit mijn voorraad te kiezen. Met de eerste schooldag van de twee oudsten in zicht, bedacht ik me dat het een leuk idee zou zijn om het vestje voor Linde haar eerste schooldag te maken.
Een vriendin van me had dit ook al eens gedaan voor haar dochter, en ik vond dat toen zo’n leuk idee! Nu deed de perfecte gelegenheid zich voor en was ik vastbesloten dat dit moest gaan lukken.

En jawel! Het is me gelukt!!!

IMG_8577

Het vestje was precies op tijd klaar voor de eerste schooldag. En zowaar… Linde vond em nog leuk ook! 🙂
Het komt niet vaak voor dat kleding die ik voor haar m(h)aak bij haar in de smaak valt. Maar dit keer was het wel raak!
Dus ik was extra super trots dat mijn kleine, grote meid het vestje aan wilde naar school, maar je voelt hem al aankomen… nu komt de maar….

De eerste schooldag was het bloedje heet. En nu is het zo dat het garen wat ik heb gebruikt om het vestje mee te haken een glitterdraadje bevat wat weleens kan kriebelen op de huid. Dus naast dat het veel te warm was om een vestje te dragen, zou het dragen ervan haar ook nog eens flink wat jeuk op hebben geleverd wanneer ze het op haar blote huid, zoals armen of nek zou voelen. Dat kon ik haar gewoon niet aandoen.

Helaas pindakaas dus… En het vestje hing er eventjes beteuterd bij, totdat….

Er zicht was op een wat koelere dag.

IMG_8575

Jawel! Vanochtend ging het vestje aan naar school! Leuk jurkje met lange mouwtjes eronder en gaan met die banaan!

Gisteren wilde ze zelfs wel even poseren in deze outfit en het resultaat hebben jullie al kunnen zien 🙂

Ben benieuwd of ze hem vanmiddag nog aan heeft als ik haar ophaal van school, want meestal verdwijnen bij haar de jassen, vestjes en bolero’s halverwege de dag in de tas. Maar ach… ik ben al lang blij dat ze hem echt leuk vindt.
Brent was stiekem wel een beetje jaloers. Hij zei vanochtend dat hij ook zo’n vest wilde en ik er dus ook maar één voor hem moest gaan maken… maar dan wel zonder roze en paars. 😉

Dus ga ik maar eens op zoek naar een leuk patroon voor een jongensvest en wie weet zien jullie binnenkort wel een fotoreportage met Brent. 😉

IMG_8574

Eén gedachte over “Lief vestje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.