Nature’s Walk Blanket

Nature's Walk CAL

In mijn laatste blog vertelde ik jullie over ons leven van de afgelopen paar jaar. Eigenlijk wil ik jullie daar nog iets over vertellen, maar dan in de vorm van een project. Als ik terugblader door de foto’s heb ik best wat afgehaakt in die periode. Daarover later meer. Maar één project wil ik jullie echt even laten zien. Dat is het project wat als een (rode) draad door deze tijd heen heeft gelopen. De Nature’s Walk Blanket.

Eerst even wat informatie over deze deken.
De patronen voor deze CAL zijn gemaakt door Cherry Heart en terug te vinden via de website.
De deken bestaat uit meerdere lapjes waarvan zes patronen gratis en zes bonus patronen tegen betaling te downloaden zijn.
De deken bestaat uit vier lapjes van ieder patroon, samengehaakt tot een deken met als finishing touch een schitterende rand. Ik heb naast de gratis ook de betaalde patronen gedownload en van alle patronen acht lapjes gehaakt om tot een grotere maat deken te komen.
Tot zover…

Sommige vrouwen gaan kleding of schoenen shoppen, anderen snaaien, maar wat doe ik als ik me ‘kak’ voel en mezelf op wil beuren? Juustem! Ik koop wol 🙂
Toen het vakantieseizoen 2019 ten einde liep, de camping steeds leger raakte en we door de weeks zo’n beetje alleen in ons caravannetje op het veld stonden had ik zo’n dip. Ik vond deze prachtige CAL op het web en snode plannen werden gesmeed. Ik was op slag verliefd op de mooie kleuren. De deken is in oorsprong van Scheepjes Stonewashed gehaakt, maar zal je altijd zien; net die kleuren waren niet op voorraad. Maar wat nou als ik die deken in dezelfde kleuren van katoen zou haken. Ik snuffelde door mijn rekje katoentjes wat ik had meegenomen naar de camping en jawel! Ziehier:

Gelukkig was er wel genoeg katoen op voorraad en dus ging de bestelling de deur uit. Ik kon amper wachten dus je begrijpt dat de eerste lapjes snel gehaakt waren toen de wolletjes in huis/tent waren.

De lapjes verhuisden mee naar het chalet en een veel grotere stapel weer mee terug naar de caravan. En daar groeide en groeide de stapel steeds weer verder. Soms lag het even stil, maar dan trok ik weer een sprintje. Het leuke aan dit soort dekens is dat als je bijna bij het laatste lapje van dat patroon bent en het dreigt te gaan vervelen, je toe bent aan het volgende patroon en dus weer iets anders en een nieuwe uitdaging.

Niet bewust, maar het lukte om alle lapjes vlak voor de verhuizing af te maken. En aangezien ik het in elkaar zetten en de rand er omheen maken misschien wel het leukste gedeelte van zo’n project vind, gebeurde het dat de deken af was voordat we onze intrek in ons nieuwe huis namen.

Het klussen en de inrichting waren nog lang niet gedaan, maar zodra de bank op z’n plek stond ging de deken mee en heb ik hem daar overheen gehangen. En daar hangt hij nu nog steeds. Wat mij betreft dé perfecte plek, omdat deze deken alle herinneringen aan deze periode in ieder lapje bij zich draagt. En al die herinneringen op deze manier een mooi plaatsje hebben in ons hart, maar ook in ons huis!

Ik ben nog steeds blij met de kleuren en ze komen in onze woonkamer ook perfect tot hun recht. Stiekem zou ik deze toch ook nog wel een keertje met Stonewashed en in andere kleuren willen haken. Wie weet komt dat er ooit nog een keer van.

-X- Cyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.