Oud of nieuw

Allereerst aan iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2019 maar een ontzettend gaaf en creatief jaar voor je mag worden. Hopelijk kan mijn site je ook dit jaar weer voldoende inspiratie geven om eens lekker aan het kreakronkelen te gaan 😉

Best maf altijd die jaarwisseling. Want ook al was vorig jaar nog maar een paar uur gelee, toch beelden we ons in dat we een volkomen nieuwe start gaan maken. Hebben plannen hoe we het dit jaar ‘beter’ gaan doen, gezonder gaan leven, dingen anders willen aanpakken. Een nieuwe start met nieuwe kansen.

Tis natuurlijk helemaal niet zou gek, want zeg nou zelf… tis toch heerlijk om zo af en toe gewoon eens lekker opnieuw of aan iets nieuws te beginnen?

De start van een nieuw jaar is als een blanco doek voor een schilder, een leeg vel papier voor een tekenaar, een onbewerkt stuk hout voor een houtbewerker…

Als een nieuwe bol wol, gehuld in wikkel voor een haakster 🙂

Jep… en hoewel met de komst van het nieuwe jaar ook míjn handen jeuken om nieuwe projecten te omarmen, mijn lades met wol te plunderen voor nieuwe creaties, heb ik er toch voor gekozen (ahum… inderdaad alwéér!) om eerst wat oude projecten af te ronden. En als je het goed bekijkt zijn het geen ‘oude’ projecten. Het zijn projecten op weg naar het worden van iets nieuws!

Ik geef toe, de verleiding is groot en met het maken van dit bericht weet ik eigenlijk al zeker dat ik het echt niet lang vol ga houden om niet een nieuw bolletje uit de la te vissen. Maar ik moet toegeven dat het me vaak genoeg overkomt dat een project wat ik om welke reden dan ook heb weggelegd, mijn bloed weer sneller gaat stromen als ik het terugvind onderin een mand of achter in een kast. Verrek! Waarom heb ik dat ook alweer niet af gemaakt?! Tis notabene bijna af!

Dus met het einde van het jaar in zicht en de afgemaakte home-sweet-home deken op schoot, nam ik dit wijze besluit en selecteerde een aantal ‘oude’ projecten om af te gaan ronden.

Zo gebeurde het dat al op 31 december het eerste project in de maak werd afgerond. Het was Harry Wolf uit het boek PicaPau (en nu wil ik jullie verwijzen naar een eerdere blog, want ik dacht jullie hier al eens uitgebreid over te hebben verteld; niet dus! Houden jullie van me tegoed ;)). Op 2 januari kon ik daar Robin Unicorn aan toevoegen. Zijn het geen dotjes geworden?

Ik ben echt gek op de karaktertjes uit dit boek en inmiddels heb ik er flink wat gehaakt. Een aantal vinden jullie al terug in de webshop.

Ik vind het fijn om af te kunnen wisselen tussen projecten. Een deken waar ik lang aan moet werken om hem af te hebben, een tomeloos project waarbij ik niet te veel hoef te tellen of te denken en een amigurumi liggen altijd wel op de stapel. Als tomeloos project heb ik de ripple baby deken in groen en paars tinten uitgekozen. Deze mocht afgelopen week al mee in de auto. Een dagje Texel was de bestemming en dan is zo’n tomeloos project de ideale afleiding om de reis voor je gevoel wat sneller te laten gaan.

De nostalgia is het langdurige project wat ik van zolder heb gehaald en wat de plaats in heeft genomen van de home-sweet-home deken. Nu prijken de roze en rode tinten in de mand waarin eerder nog de paarse tinten van de h-s-h bezit van hadden genomen.

Ik heb jullie op mijn FB-pagina beloofd om nog een keer goede foto’s van het eindresultaat te laten zijn. See for yourself! Ik ben supertrots op het eindresultaat 🙂

En dan nog die amigurumi waar ik het over had… tja… die heb ik dus net af: Harry en Robin! Hmmmm… Cyn… ben je nu toch al naar een excuus aan het zoeken om weer met een ‘nieuw’ project te beginnen?! We gaan het meemaken. Ik maak me er niet te druk om want ik weet inmiddels dat zelfs de oude projecten meestal een nieuwe kans krijgen en uiteindelijk ook worden afgerond.
Eind goed, al goed.
Of moet ik zeggen: op naar een nieuw begin 🙂

-x- Cynthia

Eén gedachte over “Oud of nieuw

  1. Hey Cynthia,

    Nog een heel gelukkig nieuwjaar voor jou en Edwin, Linde en Brent natuurlijk!

    Ben even afwezig geweest op je blog, want ik heb geen Facebook account meer en mis dus ook al je updates, maar goed, nu weer helemaal bij met het lezen van al je verhalen. Wat een mooie garen gebruik je voor het Nostalgia project. Welk garen gebruik je daarvoor? En Harry en Robin zijn echt heel mooi gelukt!

    Ben zelf bezig wat afscheid cadeautjes voor collega’s, twee opdrachten, mijn Dance in the rain deken van Scheepjes, het Mara-vest van Creachick en nog een drietal oude projecten die ik maar steeds aan de kant leg omdat ik weer nieuwe/ander/leukere dingen tegen kom. Heeeeeeel herkenbaar dus 🙈.

    Groetjes en ik zie uit naar je volgende krea-spinsels 😁👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.