Sjaal’mood’

Haken is zo heerlijk! De afleiding, ontspanning, weg naar een mooi eindresultaat. En de keuze aan projecten is reuze! Haken is hot en boekjes en blogs met mooie patronen zijn er te kust en te keur.

Ik heb geen voorkeur voor specifieke projecten, maar ken wel de nodige ‘moodswings’ op  dit gebied. Zo heb ik periodes waarin ik alleen maar dekens wil haken en ga ik een paar maanden later helemaal op in de amigurumi’s (knuffelbeestjes enzo).

Alweer een paar weekjes ben ik in to het sjaals haken. Het begon in de laatste week van mijn zwangerschap met een ontwerp wat ik aantrof op de blog van Tertia Mulder. Ik weet dat ik in herhaling val, maar wil het toch nog een keer benoemen.
Ik vind de blog van Tertia geweldig en doe er veel inspiratie op. Regelmatig check ik of ze een nieuw bericht heeft gepost.
En zo stuitte ik dus op het dit patroon: ‘chique zomersjaaltje’

Het is een totaal andere manier van sjaal-haken dan ik gewend bent, maar zeker de moeite waard om te proberen. Ik vond het een heerlijk project om wat laatste-loodjes-stress mee weg te haken, terwijl op de achtergrond de tour de france werd weggefietst.

Ik gebruikte ander garen dan Tertia voor haar sjaaltje heeft gebruikt. Bij mij werd voor het sjaaltje mijn Ice-Yarn voorraadje maar weer eens aangeboord. Ik ben erg blij met het resultaat.

image

Na de bevalling was ik het sjaals haken nog niet beu. Dat kwam goed uit, want ik had een mooi patroon gevonden van een filet gehaakte XL stola in het boek ‘Haken & Kleur – Buiten’ wat ik die week ervoor had besteld.

image

Het boek kwam nog mooi op tijd binnen en ook een nieuw voorraadje Ice Yarns, bereikte ons adres de dag voordat Fedde werd geboren.

Fedde is een heerlijk tevreden mannetje en ik kan uren naar hem kijken. Dan ga ik toch niet liggen slapen als ik naar dat moois kan kijken?! Nee, slapen kon ik echt niet, maar ik snap dat ik rustig aan moet doen. Dus al snel pakte ik ‘de draad weer op’ en zette ik de stola op mijn naald, met Fedde in het zicht 😉

image

Ik maakte de stola in verschillende kleuren paars. Wat is ie mooi geworden, vind je ook niet? Wederom trots op het resultaat.

De gehaakte bloem zoals in het boek beschreven was niet helemaal naar mijn smaak. Met de lily pond nog in mijn hoofd, besloot ik om de bloem te vervangen door een van de lily pond bloemen. Je vindt de patronen van de lily pond hier.
Ik gebruikte de bloem zoals beschreven in deel 5 van het patroon.

Wat is ie toch gaaf! Ik blijf er maar naar kijken en aan voelen. Want hij is ook nog eens heerlijk zacht geworden. Dat voelde ik natuurlijk al tijdens het haken, maar nu de stola af is, ben ik helemaal blij met hoe hij is geworden. Zo blij, dat ik inmiddels stiekem een blauwe variant op de naald heb gezet ☺️

Heb nog wel een eindje te gaan, want zoals je kunt zien is de stola best lang!

image

Het boek ‘Haken & Kleur – Buiten’ is overigens opnieuw een leuk boek vol inspirerende patronen en kleuren. Ondertussen ben ik ook met een ander patroon uit dit boek begonnen, waar ik jullie hopelijk binnenkort meer van kan laten zien en vertellen.

Tot snel! -x-