Vakantie!!!

En in een poep en een scheet ben je zo weer een paar maanden verder… is de zomervakantie al weer zo goed als achter de rug en staat een nieuw schooljaar voor de deur. Had ik vóór de vakantie nog nieuwe blogs willen schrijven over al de knotsgekke kronkels die er in de maanden juni en juli uit mijn handen zijn gekomen. Maar er vloog weer  van alles en nog wat tussendoor, waardoor het bloggen uitbleef… het haken gelukkig niet 😉. Nee, nee… want ik blijf het roepen: een dag niet gehaakt is een dag niet geleefd 😄.

Maar op die kronkels kom ik later nog even terug. Nu eerst een terugblik op de kronkels uit de vakantie in Luxemburg waar we de afgelopen twee weken van hebben mogen genieten. De eerste, echte, ‘lange’ vakantie die we met onze eigenste caravan (die we begin dit jaar hebben aangeschaft) hebben gehad.

Ik had grootse plannen… ook wat haken betreft 😉. Daarom gingen er niet zomaar ‘een paar’ wolletjes mee… Néééé… hele manden, zorgvuldig uitgekozen bolletjes en bijbehorende projecten werden ingepakt. Voornemen was om 1 zomersjaal, 1 Victorian Lattice Square deken, 5 beren en een stuk of 100 lappenpoppen te maken. Zoals je direct begrijpt is dat er absoluut niet van gekomen, maar ach… dromen moet je koesteren toch?! 😜

Toch moet ik zeggen dat ik met één van deze vier mezelf toebedeelde opdrachten aardig in de buurt ben gekomen. Helaas niet 5-, maar toch 3 hele-, 1 wel afgehaakte maar nog niet in elkaar gezette- en 1 half-afgehaakte beer kwamen mee terug uit Luxemburg. Ik moet daarbij toegeven dat ik al flink wat voorwerk had gedaan vanuit huis, dus er gingen al aardig wat ledematen mee in een mandje, maar toch… ik ben echt niet ontevreden.

Daarnaast kwamen ook twee lappenvriendjes mee terug naar huis. Een vosje waar ik ook een tijdje geleden mee was gestart en een robot die al lang op het verlanglijstje stond, maar ik nu eindelijk kon maken, omdat ik de grijze garens ervoor had kunnen bemachtigen.

Aan de zomersjaal heb ik maar een klein stukje verder gehaakt. Voornamelijk op de heenweg in de auto. Het is een leuk project om te maken. Zeker met het prachtige garen wat ik er nog niet zo lang geleden voor heb gekocht. Maar in de vakantie was ik gewoon meer van de beestjes ☺️.

Daardoor bleef ook de Victorian Lattice Square (klik op de link om naar het gratis patroon te gaan op Ravelry) deken onaangeroerd in z’n mandje liggen. Ach ja… ik kom binnenkort vast wel weer in de deken ‘mood’ en dan pakken we de draad gewoon weer op!

Dit is in ieder geval de voorraad waar ik mee thuis kwam.

En nu maar hopen dat het laatste weekje van de vakantie nog een beetje zonnig wordt, zodat we thuis nog wat kunnen genieten. En ook, zodat ik nog wat mooie buitenfoto’s kan maken van de projecten die ik dus tussen mijn laatste blog en deze heb gemaakt. Dan kan ik die ook nog aan jullie showen.

Verder staan er ook nog wat andere klussen en activiteiten op de planning en ben ik met nog wat nieuws bezig rondom mijn hobby’s en kreakronkels. Spannend!!!
Ik hoop dat ik jullie daar zeker snel meer over kan vertellen.

Voor nu veel liefs en misschien zelfs ook nog even een fijne vakantie?

En bedankt voor het lezen! 😘