Wat een vondst

Het blogberichtje over de schommelstoel staat nog even on hold. Ik wil jullie eerst iets vertellen over de ontdekking die ik onlangs heb gedaan.

Ik ben altijd aan het rondneuzen naar nieuwe patronen, kleurcombi’s en… natuurlijk!!… wolletjes!!! Regelmatig sneak ik naar de website (www.iceyarns.com) van mijn favo Turkse wolletjes winkel om te zien wat voor moois er allemaal op de plank ligt. Keuze genoeg! Maar ja… als je wat bestelt, moet je het goed doen. Je bestelt namelijk altijd in veelvoud. Per bol is niet mogelijk. Het gaat om verpakking van zo’n vier, zes of acht bollen.

Ander nadeel is dat je niet even kan voelen, ruiken, knuffelen met het wolletje, zodat je weet wat je in huis haalt. En tja… dat zou toch wel erg prettig zijn. Want als ik een project in mijn hoofd heb, volgt daarna meestal de feel en touch zoektocht naar het best bijpassende wolletje. Iets nieuws bestellen, zonder de kleuren in het echt te hebben gezien en te voelen, is toch best wel wat ongemakkelijk.

Maar toch… een week of twee gelee, ging ik overstag. Het was namelijk zo dat ik al een half jaar een soort wolletje op het oog had. Alara is de naam. Het is een blend van 50% katoen met 50% acryl garen. Ik bleef me echter maar afvragen of het zo zacht zou zijn als ik hoopte. Ik ken namelijk andere garens met deze samenstelling die toch vrij stug zijn, en dat was absoluut niet waar ik naar op zoek was. En dus bleef de twijfel bestaan. Ik stopte wel alle kleurtjes in mijn winkelmandje (erg fijn dat de inhoud blijft staan en niet na een dag of wat verdwijnt. Tenzij een wolletje niet meer op voorraad is). Keerde regelmatig terug naar de site en zwijmelde weer even weg. Maar bestellen deed ik niet, totdat… die twee weken terug de black friday de kop opstak. En de prijs van het garen een stuk omlaag schoot. Het laatste zetje wat ik nodig had was dat van mijn lieve man die zei: “Bestel nou maar! Je zit er al zo lang naar te kijken. Nu moet je het doen”.

En zo gebeurde het dat ik mijn bestelling plaatste… van 32 kleuren keer 8 bolletjes wol… oeps! Donderdag besteld en de vrijdag die week erna stond de postbode op de stoep.

foto-02-12-16-14-22-15

En daar zit je dan… op je werk, terwijl je deze foto op de app binnenkrijgt. Oh, wat begonnen mijn handen te jeuken en wilde ik graag naar huis!! Sterk zijn 😉

‘s Avonds thuis gekomen dook ik in de doos. Yihaaaa! Precies waarop ik had gehoopt. Wat een fantastische wolletjes! Maarrr… ik mocht er nog echt niet mee gaan haken van mezelf. Eerst nog een paar andere projecten afmaken… hahaha! Alsof ik mezelf voor de gek kan houden. Die gedachte heb ik nog geen dag vol kunnen houden. Ik moest en zou iets maken met Alara. Ik koos bewust voor een iets kleiner project om kennis te maken met het garen. Het werd nog maar eens zo’n schattige lappenpop uit het boek van Sascha waar ik jullie in mijn vorige blog over vertelde.

img_9830

Hij moet nog in elkaar gezet worden, maar wat een dotje is het niet?
En wat haakt dit garen fijn zeg! Hier ga ik zo veel plezier van hebben.

Ik stelde ook een aantal verschillende kleurencombinaties samen voor een nieuw project wat ik met het garen wil maken.

img_9688img_9687foto-04-12-16-11-59-58

 

Inmiddels ben ik er over uit welke combi het moet worden en zelfs al begonnen! Maar wat voor project het is en welke kleurtjes en patroon ik hiervoor heb gebruikt hoe ik nog even achter de hand en zal ik jullie uitgebreid over vertellen in een volgend blogberichtje.

 

img_9831

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.