Zoveel mooie CAL’s!

IMG_7106

Ik haak nog steeds ijverig door aan de Lily Pond. Kan er geen genoeg van krijgen en verlang er naar om de deken echt helemaal af te hebben en er in zijn geheel van te kunnen genieten. Ik zal het werken aan deze deken wel gaan missen, want man wat is het een genot om hier aan te kunnen werken.

Maar…. er liggen meer dan genoeg andere CAL’s op de loer die mijn aandacht trekken. Alleen zijn ze állemaal zo ontzettend mooi. Hoe moet je daaruit kiezen???

Je hebt de persian tile blanket. Deze deken is (evenals de Lily Pond) ontworpen door Janie Crow (Jane Crowfoot). Een prachtige deken met Marokkaanse motieven. Een niet al te grote deken, maar wel een complex patroon. Wauwie… mijn handen jeuken alleen al bij het zien van deze deken.
Als je wil kijken hoe de deken eruit ziet, raad ik je aan op eens te kijken op de website ylalifestyle.nl Zij verzorgen de officiële vertaling van de deken en mogen deze als enige in Nederland aanbieden.

Ook dit jaar heeft Jane voor Stylecraft een ontwerp gemaakt. Vorig jaar was dit natuurlijk de Lily Pond. Begin november is de Styelcraft CAL – Frida’s Flowers van start gegaan. Alweer een prachtig ontwerp van de Jane. Op de site van Stylecraft vind je de patronen. Trouwens ook die van de Lily Pond. Maar je kunt ook lid worden van de Facebook groep waarin alle patronen en tips-and-tricks worden gedeeld: Stylecraft CAL Nederland.

Omdat de Lily Pond me zo goed bevalt, wil ik toch graag nog een keer een patroon van Jane gaan doen. Welke is dus nog even de vraag. Stiekempjes slingerde ik gisteren wat garen aan mijn naald om te kijken hoe het haken van de eerste patronen van de Frida’s Flowers me bevalt.

IMG_7151

Woensdag komt het derde patroon uit. Ik ben er nog niet over uit, maar misschien moet ik gewoon nog een tegeltje haken, voordat ik de beslissing neem. Het moet gezegd, het haakt heeeeeerlijk 🙂

Dit zijn (een aantal van) de ontwerpen van Jane. Naast deze ontwerpen zijn er nog een aantal prachtige CAL’s in omloop. Misschien wel de grootste trend van het moment is de Scheepjes CAL: Last Dance on the Beach. Deze CAL is voor het grootste deel gemaakt door Marinke Slump (Wink) (website: www.acreativebeing.com), en door een groep van vrienden afgemaakt na haar overlijden, ter nagedachtenis/eerbetoog. Ik vind het een prachtig en ontroerend gebaar. En zo mooi om te zien hoeveel mensen meedoen met deze CAL. Via de Facebook groep Scheepjes CAL volg ik de vorderingen van alle ha(a)k(st)ers op de voet.

Ook nog niet uit mijn gedachte verdwenen is de Lossen & Vasten CAL. Deze CAL is al afgelopen, maar als ik de resultaten hiervan zie op de Facebook groep (De Lossen & Vasten – CAL) of op de website van Joke ben ik opnieuw op slag verliefd. Ook deze deken is gemaakt met Stylecraft en er zijn opnieuw pakketten in verschillende kleurstellingen te krijgen.

Al met al ben ik er nog niet over uit van welke CAL ik de draad op ga pakken. Maar misschien moet ik me zelfs wel de vraag stellen óf ik de draad van een nieuw project op moet pakken. Mijn mandjes met achterstallig werk puilen nog steeds aardig uit. En dan te bedenken dat ik over een week of 9 ook weer een klein hummeltje in mijn armen heb wat alle zorg en aandacht van de wereld nodig heeft…

Goed dan… ik zwijmel nog even door en geniet gewoon even mee van al het moois wat alle medehaaksters bewerkstelligen door de websites en Facebookgroepen af te struinen. En ondertussen de Lily…

IMG_7134

IMG_7152

Ik heb geprobeerd om alle oorspronkelijke sites, makers en facebookgroepen in mijn bericht te vermelden. Mocht ik onverhoopt iets vergeten zijn te vermelden, dan verneem ik dit graag.
Dit bericht is opgesteld uit eigen beweging en naar eigen mening/inzicht. Ik word niet gesponsord o.i.d. om gerichte uitspraken te doen.
I.v.m. auteursrecht heb ik geen afbeeldingen overgenomen van de genoemde dekens. Mocht je wel geïnteresseerd zijn, dan raad ik je van harte aan om de genoemde sites eens te bekijken of je aan te sluiten bij een Facebook groep. De resultaten zijn namelijk echt geweldig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.